Het HagaZiekenhuis legt zich niet neer bij de boete van 460.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens. Het ziekenhuis maakt bezwaar tegen de hoogte ervan, zei directievoorzitter Carla van de Wiel in EenVandaag.

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelde gisteren dat het ziekenhuis de beveiliging van patiëntendossiers nog steeds niet op orde heeft, nadat het vorig jaar was misgegaan met het dossier van realityster Samantha de Jong (Barbie). EenVandaag ontdekte dat tientallen ziekenhuismedewerkers onrechtmatig haar medische dossier hadden ingekeken.

Bezwaar

Het ziekenhuis beloofde meteen daarna maatregelen te nemen, maar heeft dat op twee van zes punten nog niet voldoende gedaan. Daarom krijgt het ziekenhuis de hoge boete. Als het in oktober nog steeds niet in orde is, komt daar nog een dwangsom overheen.

Van de Wiel zegt dat de maatregelen nu wel zo goed als rond zijn en dat oktober zeker wordt gehaald. Ze vindt het terecht dat er een boete is opgelegd, maar maakt bezwaar tegen de hoogte. "We accepteren het oordeel van de Autoriteit, maar iedere euro die we daar vanaf kunnen halen om te besteden aan patiëntenzorg is er één."

Directievoorzitter Carla van de Wiel reageert in EenVandaag op de boete.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.