Al jaren is de Marokkaanse jeugd negatief in het nieuws en maken we ons weinig zorgen over de Turkse jongeren. Vandaag luiden tien Turks-Nederlandse professionals echter de noodklok in een manifest. De positie van de Turks-Nederlandse jongere zou bijzonder zorgwekkend zijn, hun binding met de Nederlandse samenleving neemt snel af en de dreiging van een sociaal isolement is groot. EenVandaag spreekt met een van de opstellers van het manifest en onderzoekt hoe het manifest onder Turkse Nederlanders valt.

Vooral door het gure maatschappelijke klimaat en gebrek aan leiderschap binnen de Turkse gemeenschap zouden jongeren vervallen in apathie en steeds minder binding met de Nederlandse samenleving voelen. Daarmee worden ze sneller vatbaar voor criminaliteit en islamitische radicalisering.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.