Vanmorgen zijn de eerste arrestaties verricht in de ontvoeringszaak Melchers. Twee personen werden in Gelderland opgepakt. Ook werd de locatie waar Melchers is vastgehouden bekend. Tijdens de ontvoering zat ze gevangen in een bungalow op een park in Gelderland.

Melchers zat in een slaapkamer op de eerste verdieping van het huisje. Hier werd ze bewaakt door haar ontvoerders. De bungalow ligt afgelegen achter in het park en is daarom een goede onderduikplaats. De politie heeft het huisje ondersteboven gekeerd om sporen van de daders te vinden.

Verdere details rond de arrestatie van de twee verdachten zijn nog niet bekend gemaakt, wel verwacht de politie dat er nog meer arrestaties zullen volgen. Hans Melchers looft een miljoen dollar uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders. Zo hoopt hij dat er vaart in het politieonderzoek komt. De politie ontving ongeveer tachtig tips over de ontvoering. Of een gouden tip tot deze arrestatie heeft geleid is nog niet bekend.

TweeVandaag volgt het nieuws rondom de ontvoeringszaak en spreekt met beveiligingsdeskundige en oud-politieman Hans Slaman. Hij was in 1983 als agent betrokken bij de bevrijding van Freddy Heineken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.