Een bericht over een diefstal van de handbike van de gehandicapte Karien van Dillen heeft een mooi gebaar teweeg gebracht. Afgelopen weekend werd de handbike van de 18-jarige studente gestolen, en dat was heel zwaar voor haar, omdat de de handbike haar de vrijheid gaf om zelfstandig te bewegen. 

Met de diefstal was ze die vrijheid kwijt. Na veel verontwaardigde berichten en oproepen om uit te kijken naar de speciale zitfiets is er goed nieuws. Dankzij een gulle gever krijgt ze een nieuwe, met electrische ondersteuning, zo laat ze op Facebook weten. 

“Dat betekent dat ik binnenkort mijn zelfstandigheid weer terug heb en ook mee kan doen aan de handbike-battle in Oostenrijk.’’

Door medewerking van de gemeente Groningen, Medipoint en Double Performance in Gouda is het gelukt om haar een vervangende handbike aan te kunnen bieden. Uiteraard wordt er nog steeds opgeroepen uit te kijekn naar de oude, al was het maar om de dader van de diefstal te kunnen achterhalen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.