Hoe snel kun je grappen maken over iets ernstigs? Presentator en komiek James Corden deed het dit weekend volgens veel vrouwen in ieder geval te snel. Bij een aids-gala nam hij Harvey Weinstein op de hak, de Hollywood-producer die veel vrouwen seksueel misbruikt heeft.

Veel mensen vonden dat dus niet leuk, onder wei actrice Rose McGowan, zelf slachtoffer van Weinstein. Op Twitter vergeleek zij de ietwat mollige Corden met een varken.

De Britse comedian heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Ondertussen blijft het slechte nieuws voor Harvey Weinstein binnenkomen. De Franse president Macron haalt hem van de erelijst van de 'Legion d’Honneur' af, een hoge Franse ridderorde. En inmiddels zijn er al zes vrouwen die hem van verkrachting beschuldigen, wat nog weer verder gaat dan enkel aanranding. Er lopen onderzoeken in de Verenigde Staten en Europa.

Ondertussen delen vrouwen over de hele wereld via de hashtag #metoo ('ik ook'), hun eigen ervaringen met seksuele intimidatie of geweld.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.