Een nieuw ontdekt verschijnsel, genaamd 'global dimming', heeft de aarde tot nu toe afgekoeld zonder dat we dat wisten. Dit effect verdwijnt echter doordat we de laatste jaren het broeikaseffect proberen te verminderen.

Vuile deeltjes in de lucht, die vrijkomen bij het verbranden van brandstoffen, blijken het zonlicht te blokkeren, waardoor de aarde afkoelt. Nu we de laatste jaren de luchtvervuiling terugdringen valt dit verkoelende effect weg.

Rampzalig?

Het broeikaseffect is een veel groter probleem dan we dachten. De wereldtemperatuur loopt veel sneller op dan we tot nu toe dachten. Aan het einde van deze eeuw kan het al tien graden warmer zijn op aarde, met alle rampzalige gevolgen van dien. We hebben de omvang van het broeikaseffect volledig onderschat.Wordt de wereld binnen tientallen jaren een woestijn? Dat ziet u vanavond in TweeVandaag.

Helaas is het niet mogelijk dit onderwerp op Internet aan te bieden. TweeVandaag beschikt niet over de rechten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.