De komende verkiezingen dreigt er een generatiekloof met de pensioenen en solidariteit tussen generaties als inzet: 'ouderen snoepen de pot leeg' versus 'jongeren moeten niet zeuren'.

Het is mogelijk een van de belangrijkste thema’s van de verkiezingen: de pensioenen. Veel fondsen staan er zo slecht voor dat het onvermijdelijk lijkt dat ze volgend jaar moeten gaan korten op de uitkeringen. Vanavond debatteert de Tweede Kamer op verzoek van Henk Krol van 50PLUS over de pensioenen. 

EenVandaag onderzoekt de solidariteit tussen generaties. Is het terecht dat ouderen zich boos maken? Of mogen ze niet klagen omdat door de vergrijzing er geen pensioen meer over dreigt te blijven voor jongeren?

We praten erover met zowel ouderen als jongeren. Economisch commentator Martin Visser reageert in de studio.

Ruim twee weken terug zond EenVandaag een veelbesproken reportage uit: 'Oudere is rijker dan ooit'. Kijk die hier nog eens terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.