Longkanker, COPD, astma en hart- en vaatziekten. Jaarlijks overlijden 10.000 Nederlanders door luchtvervuiling. Amsterdam komt nu met een unieke maatregel: een milieuzone voor scooters. De stad bindt daarmee de strijd aan tegen het populaire vervoermiddel dat –zo blijkt uit nieuw onderzoek van kennisinstituut TNO– buitengewoon vervuilend is.

Amsterdam is daarmee de eerste gemeente in Nederland waar een milieuzone geldt voor brom- en snorfietsen. Eerder werden al bepaalde vrachtwagens of bestelbusjes geweerd, maar nu komen daar ook oude scooters, brommers, taxi's en touringcars bij.

Nadenken

Sinds drie dagen mogen scooters die acht jaar of ouder zijn niet meer in grote delen van Amsterdam rondrijden. Vrijwel het hele centrum, de Bijlmer, en hele stukken in Amsterdam-Noord zijn taboe. Het doel? Minder uitstoot en schonere lucht voor inwoners en bezoekers, zegt de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid). “We willen dat mensen nadenken over hun vervoer en dat ze kiezen voor een zo schoon mogelijke optie.”

In Nederland rijden ongeveer 1,2 miljoen brom- en snorfietsen rond. Het vervoersmiddel is razendpopulair, vooral in steden zoals Amsterdam. De afgelopen tien jaar verdrievoudigde het aantal scooters in de hoofdstad.

Vervuilend

Hoe vervuilend scooters exact zijn, was tot nu toe nog niet bekend: gegevens van fabrikanten zijn niet altijd betrouwbaar. Uit het onderzoek van TNO blijkt wederom dat maar weinig brommers aan de officiële uitstootnormen voldoen. Een tweetaktbrommer produceert gemiddeld twintig keer zoveel fijnstof als wat een nieuwe auto mag uitstoten. Zelfs de nieuwste brommer met brandstofinjectie stoot nog net zo veel schadelijke stikstofoxiden uit als een moderne dieselauto.

Camera’s op een aantal punten in de stad registreren de gegevens. In de eerste maanden worden er echter nog geen boetes uitgedeeld. Overtreders komen er nog genadig vanaf met een berisping, daarna krijgt iedere hardleerse scooterrijder een boete van 90 euro per overtreding. Een kwart van alle scooters mag naar verwachting de stad niet meer in.

‘Milieuzone oneerlijk’

De meest vervuilende scooters en brommers mogen in het nieuwe jaar sowieso ook niet meer worden verkocht. Wegens strengere Europese normen mogen in Nederland met ingang van 1 januari jaar alleen nog scooters worden die aan de nieuwe normen voldoen. Minder schone scooters, zoals met name de 'Euro3 4-takt', mogen niet meer worden verhandeld.

Toch klinkt er ook kritiek op de milieuzone voor brom- en snorfietsen. Bas de Regter van Scooter Spot deelt weliswaar de uitspraken van TNO-onderzoeker Pim van Mensch dat oude scooters vervuilend zijn, maar de grens stellen bij acht jaar of ouder is volgens hem zeer discutabel. “Het is de manier waaróp de grens is getrokken”, aldus De Regter. “De grens van 2011 voelt heel willekeurig. Voor de gemeente lijkt dit de makkelijkste weg, maar de gebruiker komt er veel minder goed vanaf.”

Unieke maatregel

In ieder geval hoopt wethouder Choho van Duurzaamheid met deze voor zowel Nederland als Europa unieke maatregel de luchtkwaliteit te verbeteren. Wil je weten of er ook in jouw stad een milieuzone geldt? Kijk dan hier.