Openbaarvervoerbedrijven moeten hun boetebeleid ingrijpend wijzigen. Dat zegt het OV loket, de ombudsman voor beter openbaar vervoer. Uit de rapportage van het derde kwartaal van 2015 blijkt dat er veel klachten over de boetes zijn binnengekomen.

Mensen die per ongeluk fouten maken bij in- of uitchecken krijgen nu vaak een boete terwijl ze wel voor hun reis hebben betaald. Volgens het OV loket gaat het om reizigers die bij een verkeerde vervoerder inchecken, per ongeluk uit- in plaats van inchecken of een kaartje uit de automaat kopen en niet inchecken. 

'Reizigers als deze mogen niet als zwartrijders worden behandeld als ze vergeten in te checken of verkeerd inchecken. Zij hebben er namelijk geen enkel belang bij om niet in te checken. Ze hebben al voor hun reis betaald. Zeker als ook nog de juiste reisdatum op het kaartje staat, verwachten wij van vervoerders een coulantere houding. Dat zal het draagvlak voor de OV-chipkaart ook ten goede komen.'

EenVandaag sprak al eerder met Dorathé Hoentjen van het OV loket. Zij vindt dat mensen die zich vergissen bij het inchecken niet bestraft moeten worden met een boete. Ook spraken we Jasper van Kuijk van de TU Delft, die met het Afstudeerlab onderzoek doet naar verbeteringen van de OV-chipkaart. 

Kijk hier onze reportage terug: