Het is een van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen jaren. Morgen staan oud-rechter Hans Westenberg en oud-rechter en voormalig voorzitter van de NMA Pieter Kalbfleisch als verdachte van meineed in de zogeheten Chipshol-zaak voor de rechter. Een deel van het bewijsmateriaal in de zaak Chipshol blijkt nu onbruikbaar, door een fout van het Openbaar Ministerie.

Dat staat te lezen in correspondentie van het OM in bezit van EenVandaag. Tot grote ontsteltenis van de partij die aangifte deed tegen de rechters.

Hoe zat het ook alweer? Kijk hier een EenVandaag-reportage terug:

Advocate Liesbeth Zegveld die Chipshol vertegenwoordigt, zegt hierover: 'Het is slordig en opmerkelijk. In zo'n belangrijke zaak komt de onderste steen niet boven, omdat bewijsmateriaal onbruikbaar is, en dat is kwalijk.' Kijk onderaan het bericht vast een deel van het interview met Zegveld.

'In zo'n belangrijke zaak komt de onderste steen niet boven, dat is kwalijk'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.