Florida is nu massaal op de vlucht voor orkaan Irma maar inwoners die twijfelen houden de weersverwachtingen scherp in de gaten. Sommigen blijven in hun woning als het oog van de orkaan hun woning niet zal raken.

Anderen zoals de inwoners van Tampa Florida maken nu dat ze wegkomen. De kersverse Nederlandse Consul-generaal Gera Sneller heeft zich verschanst in de woning van een medewerkster waar ze in een geïmproviseerd kantoor blijft doorwerken. Nederlanders in de problemen kunnen bellen met nummer van Buitenlandse Zaken 0031 247247247. Gera Sneller: "Toeristen komen nu uiteraard niet, we zagen net een leeg TUI vliegtuig landen".

Journalist David Hammelburg is ook neergestreken in het orkaangebied van Florida. "Alleen journalisten en politie zijn zo gek om hier te blijven" zegt hij. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.