Onder social media-gebruikers is het een van de meest gedeelde verhalen: Amerikaanse fighterjet-piloten hebben in 2014 een UFO geprobeerd te volgen en daar is een filmpje van. Vlakbij San Diego zien ze een mysterieus ding verschijnen op 24 kilometer hoogte, en deze draait om zijn as. De video is gisteren vrijgegeven en leidt tot grote ophef wereldwijd. 

Het betreft een wit ovaal ding, zo groot als een passagiersvliegtuig. Alleen, het vloog veel hoger en harder dan een jet. De F-18’s van de marine konden het niet bijhouden. Eén van de marine-piloten, David Fravor, heeft aan de New York Times laten weten dat het object  geen vleugels, of propellors had, en dat het geen sporen achter liet. “Ik heb geen idee wat ik heb gezien, ik heb nog nooit zo iets gezien. Ik was behoorlijk verbijsterd."

Op sociale media vliegen de theorieën over de 'UFO' je om de oren, aldus the Independent.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.