Het is een doorn in het oog van velen: bestuurders die hun dure auto’s asociaal parkeren. En dus kreeg een Ferraribestuurder, die twee parkeervakken in beslag nam, een boete. Maar de bestuurder uit Ierland is het er niet mee eens, want hij had ook twee parkeertickets gekocht.

Hij parkeerde namelijk zijn wagen met opzet in het midden van twee vakken, om zo te voorkomen dat andere auto’s te dicht bij de zijne kwamen staan en zo schade zouden maken. Want als je net 143.000 euro hebt betaald, wil je niet dat iemand krassen maakt in je lak. En als je dat geld toch hebt betaal je dus gewoon 2 parkeertickets. Maar een parkeerwachter dacht daar anders over. Want ondanks het feit dat hij 2 keer betaalde kreeg de Ferrari bestuurder toch 90 pond boete, omdat hij ‘niet binnen de lijnen van het parkeervak’ had geparkeerd.

Hij tekende bezwaar aan maar die werd ongegrond verklaard. Hij zegt dat hij zijn auto wel zo moet parkeren omdat die 2,4 meter breed is, terwijl normale auto’s vaak 1,9 meter zijn. Bovendien heeft hij al eerder eens schade gehad aan zijn auto op die bewuste parkeerplaats. Vandaar dat hij nu steeds zo parkeert, naar eigen zeggen al 15 tot 20 jaar, zonder ooit enige problemen te hebben gehad. Hij gaat in hoger beroep.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.