Een klinkende zege voor Tom Dumoulin gisteren. Na een supersnelle tijdrit nam hij in één keer de leiding in de Giro d'Italia. Quintana heeft daardoor het nakijken en dat zou ook komen door het verschil in houding. Of toch niet?

"Dumoulin, dat is gewoon de perfectionist. Alles klopt, die zit aërodynamisch op z'n fiets", zei voormalig wielrenner Maarten Tjallingi gisteravond op radio 1. Concurrent Quintana staat nu in één klap op een achterstand van 2 minuten en 23 seconden van Dumoulin. Komt dat ook omdat Dumoulin beter op zijn fiets zat dan Quintana? Of zit iets te veel op een Giro-roze wolk?

Windtunnels

Bob Dylan zong al 'the answer is blowing in the wind' en dus belt redacteur Lammert de Bruin met Aërodynamica-experts Bert Blocken van de TU in Eindhoven en Wouter Terra van het Sports Engineering Institute van de TU Delft. Zij doen onderzoek in windtunnels naar houding en materiaal van profwielrenners. 

Wie er beter op de fiets zat? Luister terug!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.