Er werd wielerhistorie geschreven, gistermiddag in Italië. Als eerste Nederlander ooit won Tom Dumoulin er de Giro d'Italia. Het leven van Tom Dumoulin zal na de winst van de Giro flink veranderen. Hoe precies is nog onduidelijk, maar hij kan zeker nieuwe voorstellen tot sponsorcontracten verwachten. 

Met Mart Smeets blikken we terug op de succesvolle koers. Maar ook kijken we vooruit. Betekent dit succes dat we ons mogelijk ook voorzichtig mogen opmaken voor een Nederlandse winnaar van de Tour de France?

Bob van Oosterhout is sportmarketingdeskundige. Betekent de winst van Dumoulin dat hij zich qua populariteit kan meten met bijvoorbeeld Max Verstappen? En wat komt er marketingtechnisch nu allemaal op hem af?

In Sittard bezoekt verslaggeefster Laura Kors de opbouw voor een nieuwe wielerwedstrijd: de Hammer Series. De Limburgse held Tom Dumoulin zal daar voor het eerst na de Giro acte de presence geven.

Ook op TV besteden we aandacht aan het succes van Tom Dumoulin. We zijn in Maastricht, waar ze zich opmaken voor de huldiging.

Voorspelling

In 2015 maakte EenVandaag onderstaande reportage over Tom Dumoulin, met de vraag of hij ooit een grote ronde zou winnen. Zijn vroegere trainer had, naar afgelopen weekend bleek, een voorspellende blik:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.