Een optreden van Eminem op de iHeart Radio Music Awards wordt veel gedeeld. De rapper uit zijn ongenoegen over de NRA en de Amerikaanse politiek die niks doet tegen wapenbezit. Zijn optreden werd aangekondigd door scholier Alex Moscou uit Florida die de schietpartij op zijn school, op 14 februari, overleefde.

Hij vertelde dat de overlevenden moe zijn van alle politici die hun steun betuigen en voor hun bidden, terwijl ze niks doen om de veranderingen door te voeren om een tragedie als deze te voorkomen. Tegelijk kondigde hij de actie 'March for our lives' aan: een mars in verschillende steden op 24 maart om aandacht te vragen tegen de wapenwet en de NRA. Verschillende beroemdheden hebben hun steun al aangegeven voor de mars, zoals presentator Jimmy Kimmel en actrice Julianne Moore. 

Daarna begon Eminem, samen met zangeres Kehlani een optreden van het nummer 'Nowhere Fast'. Hij voegde aan de start een nieuwe 'rap dis' toe, waarin hij zegt:

"This whole country is going nuts, and the NRA is in our way/They’re responsible for this whole production." Waarna hij vervolgt: "Gun owners clutching their loaded weapons/They love their guns more than our children.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.