Mocht je nog iets belangrijks willen doen, doe dat dan voor aanstaande zaterdag, want dan start het einde der tijden. Althans, als we de christelijke numeroloog David Meade mogen geloven. Op basis van cijfers uit de Bijbel heeft hij berekend dat op 23 september 2017 de aarde vergaat. Of, in ieder geval, zal deze niet meer hetzelfde zal zijn als we de aarde nu kennen, zo zegt hij in de Washington Post.

Meade baseert zijn theorie op het getal 33 dat een prominente rol speelt in de bijbel. “Het is onder meer de leeftijd waarop Jezus stierf en de naam Elohim - God bij de joden - wordt in de bijbel 33 keer vermeld”, onderbouwt hij zijn voorspelling in The Washington Post. Op 23 september is het bovendien 33 dagen geleden dat er in de Verenigde Staten een zonsverduistering te zien was. Een duidelijk voorteken, volgens Meade.

Vanaf zaterdag zouden we de planeet Nibiru aan de hemel kunnen zien, waar we in oktober uiteindelijk mee zullen botsen, een theorie die door de NASA al lange tijd afgedaan wordt als onzin. En ter geruststelling: tot nu toe heeft geen enkele voorspeller van het einde der tijden gelijk gekregen, dus waarschijnlijk heb je nog wel meer tijd om je bucketlist af te maken.