Steeds meer meisjes in Nederland hebben last van eetstoornissen. Het gaat hier om stoornissen als anorexia of boulimia, die op jonge leeftijd al optreden. Marjolein Donks heeft al 13 jaar een eetstoornis. Hoe graag ze ook wil, het lukt haar niet om er vanaf te komen.

Ze had tijden waarin ze nauwelijks iets at. Later at ze juist weer wel, maar probeerde het voedsel kwijt te raken door te braken of laxeermiddelen te gebruiken. Gevoelens van dwang en schuld zorgen ervoor dat ze nog steeds worstelt met haar eetstoornis. Op haar eigen website probeert ze jonge meisjes en vrouwen te waarschuwen, zodat zij niet in dezelfde problemen zullen raken.

Hier kan de tentoonstelling 'Feiten en Foto's' ook aan bijdragen. Deze tentoonstelling is bedoeld om een discussie aan te wakkeren over wat mooi is en hoe modellen in reclames er eigenlijk uit zouden moeten zien. Zo kan een genuanceerder beeld van schoonheid geschapen worden.

Ook in de uitzending, Greta Noordenbos, docent klinische psychologie aan de Universiteit van Leiden.

In de uitzending zijn foto's te zien van de volgende fotografen: Thirza Schaap, Erwin Olaf, Helen van Meene, Jasper Zwartjes, Carli H'ermes, Julius Rooymans, Hermanna Prinsen, Diana Blok, Edland Man en Koen Hauser.