EenVandaag heeft een strafaanklacht binnen gekregen van de Duitse advocaten van Heinrich Boere, de 88-jarige Nederlandse oud SS'er die in Aken terechtstaat vanwege de moord op drie Nederlandse burgers in 1944.

De advocaten willen vervolging van de actualiteitenrubriek EenVandaag vanwege huisvredebreuk en eisen dat de reportage van 21 september 2009 per direct van de site wordt gehaald omdat die het strafproces zou beïnvloeden.

EenVandaag zal niet aan die eis voldoen. Jan Kriek, hoofdredacteur: "Wij achten het maatschappelijk belang groter dan het belang van misdadiger Boere. Hij is weinig in de publiciteit en wij wilden graag zijn kant van het verhaal laten zien. We hebben ons keurig voorgesteld als journalisten en hij heeft ons te woord gestaan."

In de uitzending vertelt Boere dat het hem weinig uitmaakt als hij in de gevangenis belandt. “Ik heb gehoord dat ze daar televisie hebben in de cel, wat wil ik nog meer,” aldus Boere.

De uitzending is hier terug te zien.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.