Als je een hotelkamer boekt ga je er vanuit dat je in een schoon bed slaapt. Niets is minder waar. Uit onderzoek van een Amerikaans tv-station blijkt namelijk dat in veel gevallen het beddengoed helemaal niet verschoond wordt.

Ze boekten in 9 verschillende hotels in New York een kamer, om de volgende dag onder een andere naam precies dezelfde kamer te boeken. Met een speciale spray lieten ze markeringen achter op het beddengoed om te kijken of het bij een gastenwissel verschoond werd. Maar in heel veel gevallen was het bed alleen opgemaakt en niet verschoond. In 1 geval waren alleen de kussenslopen verschoond.

Hoewel de managers van de hotels de tv-makers verzekerden dat het policy was dat na elke gastenwissel er schoon beddengoed is, konden ze niet uitleggen waarom de kamermeisjes dit niet hadden gedaan. Als je echt zeker wilt zijn van een schoon bed, kun je dus beter je eigen lakens meenemen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.