Journalisten worden weleens de luis in de pels genoemd, maar de redactie van The New York Times heeft last van hele andere beestjes. Verschillende redactieruimtes worden namelijk geteisterd door bedwantsen.

Afgelopen maandag werden medewerkers van de krant gewaarschuwd voor de aanwezigheid van de wants op de redactie, dat schrijft de New York Post. De beestjes zijn volgens een interne memo aangetroffen 'in een wellnessroom op de tweede verdieping, een bank op de derde verdieping en een ruimte op de vierde verdieping'.

Bestrijding

De volledige tweede verdieping is daarom gesloten. De ruimte op de vierde is dicht en de bank is weggehaald. Ongediertebestrijders hebben de ruimte inmiddels behandeld, zo wordt het personeel gerustgesteld.

Op social media worden er veel grappen gemaakt over de beestjes op de New York Times-redactie. De krant, die de laatste weken onder vuur ligt vanwege opvallende koppen, is een dankbaar onderwerp. "In a newsroom under siege, bedbugs are the latest predator", grapt schrijver Stephen Stirlin. "Bed Bugs Urge Unity Vs Keeping Your Own Blood", twittert iemand, daarmee verwijzend naar de kop in de New York Times 'Trump urges unity vs. racism' van 6 augustus, over de schietpartij in Dayton, Ohio.