In een drone boven het rampgebied in de Filipijnen vliegen, levels halen en punten scoren. Het is mogelijk in de nieuwe game ‘Cerberus’ van het Nederlandse bedrijf Blackshore. Met het spelen van dit spel, helpen ze het rampgebied in kaart te brengen. Een nieuwe unieke manier van hulpverlening.  

Dit is niet de eerst keer dat Blackshore een spel heeft ontwikkeld om een gebied in kaart te brengen. Eerder ontwikkelde het bedrijf op basis van 'kaarten' van Mars, een spel op Mars. De spelers verzamelden door het spelen van de game gevens over Mars, die werden overgedragen aan NASA. 

Joost Wouters is één van de bedenkers van het spel ‘Breng het rampgebied van de Filipijnen in kaart’ en helpt de hulpverleners in het rampgebied. In EenVandaag legt hij het spel en de achterliggende gedachte uit. Ook spreken we met Marc van den Homberg, die onderzoek doet naar het nut en de wenselijkheid van het inzetten van games voor noodhulp.Tekenaar en game-kenner Ramir Pascal von Bannisseht test de game op functionaliteit, ontwerp en spelplezier. In hoeverre past een dergelijk spel in de huidige gamecultuur?

Zelf het spel spelen? U vindt het spel hier. Log in met uw facebookaccount en druk op play, waarna u eerst een korte introductie en uitleg krijgt.