Militairen die betrokken waren bij de val van Srebrencia krijgen maandag door Minister Kamp een insigne opgespeld. Als symbool van erkenning. Nabestaanden en overlevenden van de massamoord in Srebrenica zijn geschokt. Maar wat vinden de militairen van Dutchbat 3 zelf eigenlijk van het insigne?

In Assen zullen maandag de 850 dutchbatters een draaginsigne krijgen. Het besluit tot eerherstel van minister Kamp van Defensie is omstreden. De Dutchbatters zijn op hun beurt woedend en willen nu eens hun kant van het verhaal vertellen. Tot nu toe zijn er volgens hen in de pers alleen negatieve verhalen over hun optreden verschenen. Ook nadat zij werden vrijgepleit naar aanleiding van de parlementaire enquête en het rapport van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). EénVandaag spreekt met twee Dutchbatters, die graag hun verhaal willen verwoorden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.