Victoria Beckham, bekend als Posh Spice én als de vrouw van David Beckham, klaagt Sidhu Fish and Chips in het Engelse North Tyneside aan. De typische Britse snackbar (Met fish & chips, kebab én pizza) maakt reclame voor een superdunne pizzakorst.

Achter op de bezorgbus van de snackboer staat een grote reclame waarvan de tekst luidt: 

"Our New Victoria Beckham Thin Crust Only 2 mm Thin!" (Onze nieuwe Victoria Beckham dunne pizza korst is slecht 2 mm dik.) 

Naast de tekst staat een getekende cartoon van de voormalige Spice Girls-ster. Een tekening van een skeletachtig wezen, met daaronder: “Dit is Victoria Beckham, dit is niet dun, onze pizzakorst, die is dun”. 

Beckham is boos, erg boos. 

“Het is hoogst ongepast om een ziekte als anorexia belachelijk te maken, helaas moet ik er een rechtszaak van maken”.

Beckham krijgt op sociale media veel bijval: "Reclame maken ten koste van extreem dunne mensen is niet goed te praten", zeggen psychologen op Twitter. 

Maar de eigenaar van Sidhu Fish & Chips zegt dat hij zelf aan depressies heeft geleden en dat hem daarom niks te verwijten valt. Beckham hoopt dat de zaak niet voor de rechter komt en dat Sidhu zelf de reclame van zijn bus afhaalt. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.