Duitsland is in de ban van rechts-extremistische moorden. Hierbij kwamen acht Turken, een Griek en een agente om het leven. Deze moorden zouden gepleegd zijn door een drietal Duitse rechts-extremisten. En de Duitse inlichtingendiensten liggen nu ook onder vuur omdat zij meerdere malen in de buurt aanwezig zouden zijn geweest ten tijde van de gepleegde moorden.

Jarenlang werd bij terreur voornamelijk gekeken naar islamitisch terrorisme of terreur vanuit linkse hoek. Maar experts waarschuwen voor het gevaar van rechts. Afgelopen juli schoot de rechts-extremistische Anders Breivik enkele tientallen jongeren dood op een socialistisch jeugdkamp in Noorwegen. Maar ook in andere Europese landen werden de afgelopen jaren aanslagen gepleegd door rechts-extremisten. In Duitsland gaan nu stemmen op om de rechtsextremistische NDP te verbieden.

In EenVandaag het laatste nieuws uit Duitsland over deze affaire. Verder reacties van Glenn Schoen, terrorisme-expert en Constant Kusters, voorman van de Nederlandse Volks-Unie (NVU).

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.