Voor het eerst is er een Roermondenaar van het Jaar en die titel hoort bij Dré Peters, voorzitter van de LVR. Peters, die voor documentaireserie Ons Belang wordt gevolgd door AVROTROS, heeft de eerste editie van de wedstrijd gewonnen met 29% van de stemmen.

“Het is wel leuk om nu gekozen te zijn”, zegt Peters. “Ik word gefeliciteerd op straat, soms roepen mensen me na. Ik zit al ruim veertig jaar in het verenigingsleven en heb verschillende onderscheidingen gehad, zelfs een koninklijke. Nou, dan past dit toch mooi in het rijtje?”

Volg alles over de gemeenteraadsverkiezingen op OnsBelang

De verkiezing werd uitgeschreven door de website Roermond.nieuws.nl. Zij riepen lezers op om mensen te nomineren als Roermondenaar van het jaar. “Bij de laatste dertien zaten vijf leden van de LVR, mijn eigen partij. Marianne Smitsmans van GroenLinks en Marc Breugelmans van het CDA zaten mij even op de hielen, dat was spannend. Maar uiteindelijk heb ik met 169 stemmen verschil gewonnen”, zegt een verheugde Peters.

Bang dat ze last hebben gehad van negatieve aandacht rondom de affaire met Jos van Rey is Peters niet. “Dat negatieve speelt ook vrijwel alleen buiten Roermond, daar blijft het de LVR en Jos wel achtervolgen. Maar wij zien dat het ons geen kwaad doet: hoe meer aandacht, hoe meer steun wij krijgen. Laat de kiezer maar spreken in maart”, zegt Peters stellig.

De Roermondse politicus is vooral blij met het moment van deze verkiezing, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Het is een goed moment, de campagne staat op het punt van losbarsten. Over een paar maanden is het zo ver, dan moet ik de échte stemmen gaan halen. Maar goed, voor die tijd is het eerst nog carnaval, daar focussen we nu even op.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.