Armoede, veiligheid, zorg, integratie en vertrouwen in de politiek. Thema’s waar iedereen mee te maken krijgt en die centraal staan op de Facebookpagina Ons Belang. De komende maanden volgt AVROTROS politici van vijf lokale partijen door heel Nederland voor een driedelige documentaireserie.

De serie wordt in maart uitgezonden, maar tot die tijd kunt u alles over de verkiezingen, de hoofdrolspelers en de serie volgen op de pagina van Ons Belang. Hier kunt u bovendien kwijt wat voor ú de heetste hangijzers zijn in uw gemeente. Wat zit u dwars, welk probleem moet met voorrang worden aangepakt? Laat het weten op fb.me/OnsBelang1V.


Programmamaakster Simone Timmer vindt het belangrijk om júist naar die lokale partijen te kijken. “Daar zoomen we op in omdat die onder de kiezers steeds populairder worden. Naar eigen zeggen omdat ze dichter bij de mensen staan en niet afhankelijk zijn politiek Den Haag.” Sander ‘t Sas vult aan: “De kandidaten volgen we tijdens hun politieke werk, maar ook daarbuiten. Dat levert heel persoonlijke portretten op.”

Volg alles op de Facebookpagina Ons Belang 

Het gaat om veehouder/mantelzorger Wim van der Zanden van Balans Boxtel, Dave van der Meer van LPF Westland (in het dagelijks leven directeur van een bloemengroothandel), Dré Peters van LVR Roermond (tegen de achtergrond van de affaire Jos van Rey, zijn partijgenoot), conciërge Kees Dijkstra van LEF! Emmen en Martin Stoelinga en Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.