De afgelopen weken was er veel commotie rond ‘Project P: Stop het Pesten’, het RTL-programma waarin scholieren met een verborgen camera filmen hoe zij gepest worden. 

Het Einstein Lyceum in Hoogvliet spande een kort geding aan tegen RTL om de uitzending te voorkomen. De rechter heeft zojuist bepaald dat RTL een deel van de aflevering niet mag uitzenden.

De gepeste jongen uit die uitzending, de 12-jarige Patrick, heeft een paar weken thuis gezeten en is volgens de school weer aan het reïntegreren. Volgens de ouders omdat zijn veiligheid niet gegarandeerd zou zijn, volgens school omdat hij ziek was. 

Vandaag in de uitzending Quinten, die meedeed aan Project P en met een verborgen camera filmde op zijn school en voetbalclub. Daarnaast drie jongeren uit het EenVandaag Jongerenpanel: Saskia, Willemijn en Josine.

Ook spreken we met pedagoog Mieke van Stigt, schrijver van het boek ‘Alles over pesten’ dat woensdag uitkomt.

Ook bespreken we onderzoek onder jongeren over het tv-progamma. Een meerderheid vindt het een goede zaak dat het ondanks de commotie gewoon uitgezonden wordt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.