Voor vrouwen met borstkanker is het vooruitzicht op een borstamputatie vaak het moeilijkst te accepteren. Daarom wordt bij het verwijderen van de borst steeds vaker tijdens dezelfde operatie direct een nieuwe borst geplaatst. Vrouwen hoeven dan niet ‘plat’ wakker te worden. Volgens artsen is zo’n directe borstreconstructie beter voor de genezing en vermindert het de trauma’s rond het verliezen van een borst.

In deze maand van de borstkanker in EenVandaag het verhaal van Margreet van Kooten. Zij kiest voor zo’n twee-in-één operatie. Volgens haar behandelend arts weten te weinig vrouwen dat deze mogelijkheid bestaat. De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen pleit voor betere voorlichting.

Borstkanker is nog altijd een van de meest gevreesde ziektes. Een op de negen vrouwen in ons land krijgt ermee te maken.

Hier onder treft u een lijst van ziekenhuizen waar directe reconstructie mogelijk is en waar een plastisch chirurg deel uit maakt van het Multi Disciplinair Overleg.

Meer informatie over de ziekenhuizen die deze behandeling aanbieden is te vinden op de website: http://www.borstkanker.nl

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.