De provincie Brabant heeft de meeste varkens en kippen van heel Nederland. 5.7 miljoen varkens en 27 miljoen kippen lopen er rond in de zuidelijke provincie. Terwijl er 'slechts' 2,4 miljoen mensen wonen. 

Megastallen komen dan ook veel voor in de provincie. Ze zijn de motor van de regionale economie, maar ook een bron van overlast. En zelfs een gevaar voor de volksgezondheid, zeggen huisartsen in de regio. 

In Radio EenVandaag een gesprek over megastallen. Mogen die er in grote getale komen of niet? Te gast zijn lijsttrekker van het CDA, Marianne van der Sloot en  lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, Marco van der Wel. Ook aan tafel: Jos van de Sande, arts van de GGD en Han van Kilsdonk, varkensboer.

Radio EenVandaag live vanuit Noord-Brabant

Op 18 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Radio EenVandaag reist het land door om te peilen wat er in alle delen van het land leeft.

Het laatste uur van Radio EenVandaag komt live vanuit de Bibliotheek in Den Bosch. U bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Presentator is Jan Mom.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de lokale band Awash:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.