Strafpleiter Gerard Spong bracht onlangs het boek De Breuk uit. Dit was het startsein van viering van het feit dat hij 40 jaar in het vak zit. Daarom verscheen ook het boekwerk 'Meesterlijk', waarin veertig juristen, onder wie leden van de Hoge Raad en het openbaar ministerie, wetenschappers en advocaten, Spongs werk als cassatiespecialist onder de loep nemen.

Spong heeft hoger beroep aangetekend in veelbesproken rechtszaak over de geweldadige dood van voetbalgrensrechter Richard Nieuwenhuizen. Spong verdedigt hier de enige meerderjarige verdachte El Hassan D (51), die 6 jaar cel kreeg opgelegd voor medeplegen van doodslag.

In de zomerserie 'De zomerkoffer van...' maakt EenVandaag 10 afleveringen met prominente Nederlanders die een bijzonder jaar achter de rug hebben. We blikken terug op dit jaar en kijken vooruit naar een welverdiende vakantie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.