Ook de voetballerij ontsnapt niet aan de financiële crisis. Clubs moeten sinds een paar jaar streng letten op de gezondheid van hun begroting. Over de aankoop van nieuwe spelers wordt steeds langer nagedacht. 

Deze week begint officieel de zomertransferperiode. Voor spelers zonder club een onzeker tijd die steeds langer duurt. Vanwege de crisis zitten steeds meer profspelers van de eredivisie zonder voetbalclub. 

De Stand van Nederland is een economische barometer van de Nederlandse economie en is ontwikkeld door Z24 in samenwerking met EenVandaag. Er worden zeer actuele cijfers gebruikt, zoals autoverkopen en elektriciteitsverbruik. De barometer voorspelt de economische groei of krimp in de lopende én de komende maand. Het model hiervoor is samengesteld door de Vrije Universiteit van Amsterdam, vakgroep econometrie onder leiding van professor Siem Jan Koopman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.