Het aantal verkeersdoden in Nederland steeg vorig jaar flink, blijkt uit cijfers van CBS. Onder de 678 dodelijke slachtoffers waren opvallend veel mensen met een scootmobiel. Wordt het tijd voor een verplicht rijbewijs voor scootmobielrijders?

Gerard van Zwol (62) is captain van de Scoot Angels, een scootmobielclub uit Nijkerk. Hij maakt zich al langer druk over de onveiligheid van scootmobiels in het verkeer. Zelf rijdt hij al 5 jaar als een zonnetje, zegt hij. Maar hij ziet soms mensen rijden waarbij hij zijn hart vasthoudt. "Zeker bij oudere vrouwen houd je soms je hart vast", zegt van Zwol. "Die hebben in hun leven nog nooit een stuur vast gehad en gaan na 5 minuten instructie met een scootmobiel de weg op. Met alle gevaren van dien."

Impressie van de Scoot Angels onderweg in Nijkerk.

Scoot cursus

Van Zwol is voor de verplichting van een rijbewijs of in elk geval een uitgebreide cursus van theorie en praktijk. In zijn gemeente is hij een van de aanjagers van een cursus die binnenkort van start gaat. Gerard van Zwol: "Zo kunnen bestuurders zelfverzekerd op pad, kennen ze de regels tenminste en weten ze hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld oogcontact te maken met andere weggebruikers."

Gerard van Zwol van de Scoot Angels wil scootmobielgebruikers verplichten tot een 'scootrijbewijs'.

Dramatische cijfers

Ook ouderenorganisatie ANBO is voorstander van een verplicht rijbewijs voor scootmobielgebruikers. Coördinator verkeer Alex van Scherpenzeel zou graag zien dat scootmobiels in de toekomst vallen onder regeling vervoer, zodat strengere eisen kunnen worden gesteld. Nu valt de scootmobiel nog onder medisch hulpmiddel.

Komende maand gaat in Nijkerk de eerste cursus van start. Opgezet door Gerard van Zwol, samen met Veilig Verkeer Nederland, de Unie van Vrijwilligers (UVV) in Nijkerk en de gemeente Nijkerk. Bert de Graaf van de UVV is blij met de cursus. "De cijfers die het CBS naar buiten bracht zijn dramatisch. Daarnaast heb je nog de ongelukken met letsel en de bijna-ongelukken."

Bert de Graaf van de Unie van Vrijwilligers vindt de cijfers dramatisch. Naast tientallen doden zijn er ook veel 'gewone' ongelukken en bijna-ongelukken met scootmobiels.

Vergrijzing in verkeer

Van de dodelijke verkeersslachtoffers was in 2018 ruim de helft 60 jaar of ouder. Daarmee vormen 60-plussers voor het eerst een meerderheid. Met uitzondering van Flevoland vormden in alle provincies 60-plussers procentueel gezien de grootste groep verkeersongevallen.

De toename vorig jaar wordt deels veroorzaakt door meer fatale ongelukken met scootmobiels, die veelal gebruikt worden door ouderen. Mede door de vergrijzing neemt de mobiliteit van 70-plussers toe. Vanwege hun kwetsbaarheid heeft die groep een relatief hoog overlijdensrisico in het verkeer.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.