Het aantal slachtoffers met hersenletsel door fietsongelukken neemt fors toe. Dat zien artsen, verzekeraars en experts verkeersveiligheid. Zij pleiten daarom voor het gebruik van een fietshelm.

De afgelopen 10 jaar is het aantal fietsslachtoffers met 40 procent toegenomen. Voor onder andere de Hersenstichting een reden om opnieuw een dringende oproep te doen aan fietsers om een helm te gebruiken. Er wordt al langer gepleit voor een helmplicht, maar tot nu toe komt die er niet doorheen.

info

15.000 fietsers met hersenletsel

In 2022 belandden 88.800 fietsers in Nederland op de spoedeisende hulp. 57.000 van hen liepen ernstig letsel op, waarvan 15.000 te maken kregen met hersenletsel. Directeur-bestuurder Martijntje Bakker van VeiligheidNL: "Onderzoek laat zien dat helmgebruik de kans op hersenletsel met een derde verlaagt. De kans op hoofdletsel wordt 62 procent lager."

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) berekende recent dat onder fietsers het aantal verkeersdoden en ernstige gewonden bij eenzijdige ongevallen tussen 2018 en 2040 met 80 procent zal toenemen. 65-plussers worden gezien als de groep die de meeste risico's loopt.

Fietsersbond is tegen

In verschillende Europese landen is een fietshelm de normaalste zaak van de wereld of soms zelfs verplicht. Toch ziet de Fietsersbond een verplichte fietshelm in Nederland niet zitten.

"Het aanmoedigen van het dragen van een fietshelm zou prima zijn, maar we zijn tegen een helmplicht. Het zou geen goede zaak zijn als mensen daardoor stoppen met fietsen", zegt directeur Esther van Garderen.

'Helmplicht victim blaming'

Ook de Fietsersbond schrikt van de stijging van het aantal dodelijke fietsongelukken, maar wijst erop dat het grootste deel van die ongelukken ontstaan door botsingen met auto's en bestelbussen.

"Een helmplicht zou een vorm van victim blaming zijn", vindt Van Garderen. "We kunnen er beter voor zorgen dat mensen veilig kunnen fietsen op goede fietspaden en door de snelheid van de auto eruit te halen."

info

Draagvlak helmplicht gedaald

Verkeerspsycholoog Adriaan Heino van Interpolis deed onderzoek naar het draagvlak voor een helmplicht. Daaruit blijkt dat nu 42,7 procent van de Nederlandse fietsers voor een helmplicht op de e-bike is. In 2021 was nog 47 procent voor zo'n plicht. Het draagvlak voor een helmplicht op de e-bike is dus iets gedaald.

Steeds meer mensen met hersenletsel na een fietsongeluk: moet er een helmplicht komen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.