De bedenker van de Gay Pride doet zelf ook niets liever. Al dertig jaar staat hij voor de klas als wiskundeleraar, maar part-time. 'Ik wil er wel projecten naast kunnen doen!"

Dat het kan uitgroeien tot iets moois, bewijst de Gay Pride. Wat begon als een 'bedankje' aan de stad Amsterdam, groeide in een mum van tijd uit tot een internationaal icoon van homo-acceptatie en emancipatie. 'Dat hadden we nooit gedacht.' 

Geheim 

Wat een initiatief maakt tot een succes? 'Een mix van Originaliteit, Durf en Lef', weet De Haan. Maar zelfs als het niet lukt en plannen het niet halen, prikkelt het de fantasie en nodigt het ook anderen uit om mee te doen. Bonustip: 'Met een kleine groep werken, helpt ook.' 

Ramses Shaffy

Ondertussen zit De Haan niet stil en heeft hij zich gestort op een volgend project: Het Ramses Shaffy-huis. Wooncomplex voor pas afgestudeerde Amsterdamse en een paar oudere kunstenaars. Goed - zo hopen de initiatiefnemers - voor 'het creatief proces'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.