Het jaar 2014 was een jaar vol rampen, conflicten en oorlogen: De ramp met MH17, de ebola-epidemie in West-Afrika, oorlogen in bijvoorbeeld Gaza en Syrië, het geweld en de terreurdreiging door Islamitische Staat, in het Midden-Oosten maar ook in het Westen.

In tijden van onzekerheid is moed nodig. Daarom gaat EenVandaag in december op zoek naar de Moedigste Mens van 2014, in binnen- en buitenland. Wie toonde in deze angstige tijden moed? Wie durfde taboes te doorbreken? Wie vormde door het overwinnen van angst een inspirerend voorbeeld?

Eén van de genomineerden is paus Franciscus. Hij wordt genomineerd door Theo Koster, studentenpastor in Nijmegen. Hij is homoseksueel en is blij met de uitspraken die de nieuwe paus doet over homoseksualiteit. ‘Wie ben ik om te oordelen’, zei hij hierover. Hoogleraar Paul van Geest vertelt in EenVandaag over het nieuwe beleid van de Argentijnse paus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.