Het jaar 2014 was een jaar vol rampen, conflicten en oorlogen: de ramp met MH17, de ebola-epidemie in West-Afrika en oorlogen in Gaza en Syrië. In tijden van angst is moed nodig. Daarom gaat EenVandaag vanaf maandag op zoek naar de Moedigste Mens van 2014. 

Op 11 juni maakte burgemeester John Berends bekend dat Volkert van der G., de dit jaar vrijgekomen moordenaar van Pim Fortuyn, in zijn gemeente Apeldoorn woont. Gevreesd werd voor protesten van buurtbewoners zoals eerder plaatsvonden bij de flat van veroordeelde pedoseksueel Benno L. in Leiden. 

Maar protesten en onvrede onder bewoners in Apeldoorn bleven uit. Volgens Wim Willems, lijsttrekker van de lokale partij Leefbaar Apeldoorn, kwam dit door de open communicatie van de burgemeester. Daarom genomineerd voor de Moedigste Mens: John Berends.

Meedoen? Ga naar moedigstemens.eenvandaag.nl en breng uw stem uit!

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.