Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tourkaravaan. De zevende etappe telt 231 kilometers en is de langste van deze Tour: van Fougères naar Chartres.

Niet zo lang als de lange etappes van weleer, maar toch nog steeds een hele zit. Hoe kom je de middag door? En wat ging er allemaal mis bij Sunweb tijdens de materiaalpech van Tom Dumoulin. Is dit een leermoment?

Albert Bouvet

De zevende etappe van de Tour de France start in Fougères. Mart Smeets herinnert ons aan 'de buldog van Fougères'. Albert Bouvet was vroeger wielrenner en won nog wel eens etappes in de Tour. Totdat de Franse organisatoren hem benoemde tot de algemene man die over het verkeer in de ronde ging: achterop de motor. Smeets kwam hem meermaals tegen. "Met een pannekoek in zijn hand en een fantastische stem regelde hij het verkeer." Deze stem doet Smeets nog weleens na op feestjes. Maar ook in aflevering 8 van podcast 'De Kopgroep'.

BELUISTER HIER AFLEVERING 8 VAN DE PODCAST:

info
clock 13-07-2018 10:31

Hoe beluister je de podcast? 

De podcast wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts geplaatst. Daar zijn meerdere podcast te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien. Daarmee kan de podcast worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Of u kunt zich abonneren in de App Store van Apple. U kunt de podcast ook beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.