Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tourkaravaan. In de achtste etappe legde Dylan Groenewegen zijn concurrenten gisteren het zwijgen op.

Alsof zijn sportprestatie an sich niet genoeg was, legde Groenewege op de meet ook nog een vinger op de lippen. Is dat niet heel proleterig? En aan wiens adres was dat gericht? De naam van een zekere Lance A. duikt op. De podcastende Texaan had gezegd dat Groenewegen geen sprint in de Tour zou winnen. "He just ain't good enough." Mond dicht Lance, zou Groenewegen dus bedoeld kunnen hebben.

Ook Armstrongs voormalige partner in crime duikt op. Hij won in 1993 na een indrukwekkende solo de etappe in Amiens, de aankomstplaats van vandaag. Tegenwoordig zit Bruyneel een schorsing uit van tien jaar. Dat weerhoudt hem er niet van om via -daar gaan we weer- podcasts en blogs de wielerwereld de maat te nemen. Kan hij daarmee ophouden, vraagt Mart zich af.

Ondertussen houden de renners zich met heel andere zaken bezig, zij moeten overmorgen over de kasseien naar Roubaix. Ga er maar aan staan.

Beluister hier aflevering 9 van de podcast

info
clock 13-07-2018 10:31

Hoe beluister je de podcast? 

De podcast wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts geplaatst. Daar zijn meerdere podcast te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien. Daarmee kan de podcast worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Of u kunt zich abonneren in de App Store van Apple. U kunt de podcast ook beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600