Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tourkaravaan. In de dertiende aflevering blikken de heren terug op de etappe van gisteren. Kan het peloton Team Sky wel volgen?

"De Sky vermoordt de koers", aldus Mart. Hij doelt daarmee op het moordend tempo dat de ploeg het peloton oplegt in beklimmingen. Klassementsrijders zijn vooral blij dat ze kunnen volgen.

Vuurwerk

De dag van vandaag brengt een korte etappe met veel klimwerk. Wordt het weer de dag van Sky, en legt de ploeg van Froome het peloton weer de wil op? Of wordt het vuurwerk, met meer concurrentie? Volgens Joost Vullings is de slotbeklimming Tom Dumoulin op het ranke lijf geschreven, dus het zou zomaar kunnen.

Beluister hier aflevering 13 van 'De Kopgroep'

info

Hoe beluister je de podcast? 

De Kopgroep wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts. Daar zijn meerdere podcasts te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: 'NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep'. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien, waarmee depodcast lam worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Je kunt je ook abonneren in de App Store van Apple, of de podcast beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.