Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tourkaravaan. In de veertiende Kopgroep leggen de mannen de vergelijking: is de Tour eigenlijk net een spannende serie?

Intriges, broedermoord, koningsdrama's en verboden middelen. 'House of Cards' en 'Game of Thrones' steken mager af tegen de Tour. De etappe van gisteren bood drama in overvloed, met Nibali en Daniel Martin die een alliantie met Chris Froome leken te hebben gesloten.

Koningsdrama

En wat te denken van Geraint Thomas die de etappe won voor Tom Dumoulin? De Welshmen staat nu ruim voor op zijn kopman Chris Froome. Wordt het een koningsdrama, zoals ze dat eerder bij Sky beleefden toen Froome beter (b)leek dan de toenmalige kopman Wiggins?

Mart haalt herinneringen op aan een gevallen heerser. Lance Armstrong reed in 2004 beveiligd door geheim agenten de tijdrit op Alpe d'Huez. Er waren concrete doodsbedreigingen aan het adres van de Texaan. Wat kunnen we vandaag verwachten nu de renners de Col de la Madeleine, de Croix de Fer en Alpe d'Huez moeten bedwingen?

Beluister hier aflevering 14 van 'De Kopgroep'

info

Hoe beluister je de podcast? 

De Kopgroep wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts. Daar zijn meerdere podcasts te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: 'NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep'. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien, waarmee depodcast lam worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Je kunt je ook abonneren in de App Store van Apple, of de podcast beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.