Mart Smeets en Joost Vullings hebben elke meter die de Tour de France aflegde door Frankrijk gevolgd. Martijn Hendriks volgde de route letterlijk: hij ging voor de NOS mee in de Tourkaravaan. Na 25 afleveringen en drie weken Tour is het nu gedaan: 'de Kopgroep' gaat er tussenuit. De mannen blikken terug op deze Toureditie, maar ook vast vooruit. Kan Tom Dumoulin volgend jaar een treetje hoger komen te staan? 

Er is nog een hoop om op terug te blikken en -belangrijker nog- om naar uit te kijken. De Kopgroep trekt zich dan ook zonder problemen nog weer in gang. Ze hebben een leuke Tour gezien met een goede Tom Dumoulin. Twee van de drie leden van De Kopgroep zien hem volgend jaar winnen. Tourwinnaar Geraint Thomas is dan misschien niet de meest flamboyante wielrenner, Joost spreekt van een tussenpaus, maar hij inspireerde Mart -winnaar van De Natte Vinger trofee- wel tot een gedicht: "To a winner… Nauwelijks aangevallen, nergens echt getes, schaduwkopman op zijn best."

De Kopgroep groet u.

BELUISTER AFLEVERING 25 VAN DE PODCAST:

update

Hoe beluister je de podcast? 

De podcast wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts geplaatst. Daar zijn meerdere podcast te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien. Daarmee kan de podcast worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Of u kunt zich abonneren in de App Store van Apple. U kunt de podcast ook beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.