Mart Smeets en Joost Vullings volgen elke meter die de Tour de France aflegt door Frankrijk. Martijn Hendriks gaat die route letterlijk volgen: hij reist voor de NOS mee in de Tourkaravaan. Het was de week van Chris Froome. Hij werd bij de ploegenpresentatie uitgejouwd door de Fransen. Als reactie hierop roept Froome supporters op om renners enkel te supporten op een positieve manier. "Breng geen negativiteit naar de race."

BELUISTER DE PODCAST VAN MART SMEETS, JOOST VULLINGS EN MARTIJN HENDRIKS:

Froome wordt uitgefloten

Uitgefloten door het publiek, niet welkom wat vijfvoudig oud winnaar Bernard Hinault betreft. En toch gaat Chris gewoon van start in de Tour? Moeten wij ons zorgen maken over zijn veiligheid? Volgens Smeets niet: "We fietsen die Tour al 105 jaar en er is eigenlijk nooit iets heel ernstigs gebeurd."

Ook in deze podcast: Wie gaat de Tour winnen en wat voor koers wordt het dit jaar? 

info
clock 10-07-2018 13:40

Hoe beluister je de podcast? 

De podcast wordt dagelijks rond 11:00 uur geplaatst op www.nporadio1.nl/podcasts geplaatst. Daar zijn meerdere podcast te zien die kunnen worden teruggeluisterd. De Kopgroep zal daar tussen staan onder de volledige titel: NPO Radio 1 Tour-podcast De Kopgroep. Een klik op de titel brengt u naar de uitzending. Daar is rechts onderin een play-knop te zien. Daarmee kan de podcast worden afgespeeld op de website. Als u de podcast wil downloaden, klikt u op de meest rechtse, blauwe knop naast de play-knop. Of u kunt zich abonneren in de App Store van Apple. U kunt de podcast ook beluisteren via iTunes: itunes.apple.com/nl/podcast/1-aftrap/id1407349600