De kerstman is eigenlijk een homostel dat in New York woont. Het stel ontvangt al jarenlang brieven van kinderen, gericht aan de kerstman. Hun adres werd daar al voor gebruikt voordat ze in hun New Yorkse appartement aan de 22nd Street kwamen wonen. Ze waren door voormalige huurders al gewaarschuwd voor de jaarlijkse stroom aan brieven. 

In 2010 nam het aantal brieven echter ineens enorm toe. Dat jaar kreeg het stel er 450. Allemaal van kinderen uit families zonder veel geld in New York. ‘Dit waren onze buren uit achterstandswijken als the Bronx, Queens, Manhattan, dit waren onze mensen’, vertelt Jim Glaub. ‘Ik vond gewoon dat ik ze moest helpen’.

Hij besloot daarom samen met Dylan Parker de brieven te beantwoorden. ‘Als we de brieven terug hadden gestuurd met 'return to sender', wat zou dat met de kinderen hebben gedaan?’ Ze sturen niet alleen brieven terug, maar laten de kinderwensen ook uitkomen, met behulp van social media.

Het stel woont zelf inmiddels in Londen, maar laat de brieven door de nieuwe huurder doorsturen naar hun nieuwe adres. En samen met de leden van de Facebookgroep 'Miracle on 22nd Street' laten ze elk jaar zoveel mogelijk wensen uitkomen.

Hoe het kan dat hun adres ooit als dat van de kerstman bij mensen bekend is geworden blijft een raadsel. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.