Als het klimaat van slag is, ziet droogte-expert Bas Worm dit direct. "De Hegebeek is een graadmeter voor het klimaat en het grondwater." De komende maanden vlogt Bas voor EenVandaag over de ontwikkelingen in de beek en het omliggende gebied.

Bas Worm is werkzaam is bij het waterschap Vechtstromen in Twente. "Het mooie is dat je het actuele klimaat heel goed terug kunt zien in deze waterstroom", vertelt hij. "Ook kunnen we goed monitoren wat het effect is van herstelmaatregelen in de komende periode van droogte." De komende maanden houdt Bas ons op de hoogte over hoe de beek zich gedraagt en wat dat zegt over het klimaat.

Bas Worm over zijn vlog voor EenVandaag.

De Hegebeek is de bovenloop van de Hagmolenbeek, die ontspringt bij Ahaus in Duitsland. Het eerste deel van de beek, tot het Buurserveen, wordt Hegebeek genoemd. Na 25 kilometer mondt de beek uit in het Twentekanaal.

Het gebied van de Hegebeek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.