Ze verkocht zo'n slordige 170 miljoen platen en had een van de mooiste, meest bijzondere stemmen in de business. Zaterdag overleed ze op slechts 48-jarige leeftijd, op haar hotelkamer in het Beverly Hilton in Los Angeles: wereldster Whitney Houston kende met haar zangcarrière hoge pieken, maar met een ongelukkig huwelijk en drank- en drugsgebruik ook diepe dalen.

De uitreiking van de Grammy-awards gisteravond stond in het teken van Whitney's heengaan; de muziekwereld rouwt om de tragische dood van de vrouw die in de tweede helft van de jaren '80 eeuwige roem vergaarde met haar imposante stembereik en prachtige ballads.

Ook in Nederland was de zangeres razend populair. Met name in de jaren tachtig en negentig was ze een graag geziene gast in Nederlandse televisieprogramma's.

Wat maakte Houston zo bijzonder? In EenVandaag een terugblik op die optredens en interviews met producer Tjeerd Oosterhuis en vocal-coach Babette Labeij over wat Whitney Houston zo'n bijzondere zangeres maakte.

Liesbeth List zong ooit een duet met Whitney Houston:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.