40.000 Keer per jaar wordt bij de politie aangifte gedaan van vermiste personen. Het overgrote deel daarvan is binnen een week weer terecht, uiteindelijk blijven 25 Nederlanders jaarlijks langdurig vermist.

Gegevens over langdurig vermisten waren in Nederland jarenlang onduidelijk en versnipperd. Pas dit jaar blijkt uit gepubliceerd onderzoek dat 1497 Nederlanders langdurig vermist zijn. 932 daarvan in Nederland, 503 in Nederland OF in het buitenland en zeker 62 waarvan vaststaat dat ze in Europa of elders in de wereld verdwenen zijn.

Zondag 30 augustus is het Internationale Dag van de Vermisten, voor familie en vrienden van degenen die hun ooit nabij stonden. Een van hen is de 21-jarige Maarten de Bruijn. In 1999 vertrok hij naar India om er een prachtige reis te maken. In drie brieven bracht hij zijn broer Hein op de hoogte van z’n bevindingen en ervaringen. Drie brieven, en toen niets meer. Van Maarten is nooit meer een teken van leven vernomen.

Filmmaker Raymond Grimbergen is nu samen met de broer en vader van Maarten naar India gereisd. Samen bezochten  ze de plekken die in de brieven staan beschreven. Evenals in 2000 toen TweeVandaag ook al aandacht schonk aan de vermissing, is de tocht van vader en broer wederom zeer emotioneel. Nooit is iets van hem gevonden. Rationeel gezien gelooft niemand meer dat hij leeft, maar toch is er nog steeds dat spranke hoop; stel dat.....