De kunst verkeert in een grote crisis. Er wordt fors bezuinigd door het kabinet en het BTW-tarief voor podiumkunsten wordt flink verhoogd. Hoe moeten kunstenaars het hoofd boven water houden? Wat is de nieuwe manier om je project van de grond te krijgen? Volgens Roy Cremers is crowdfunding dé manier. Hij bedacht de website Voordekunst waarbij het publiek kan doneren aan een zelfgekozen kunstproject.

Van de 15 lopende projecten zijn het afgelopen half jaar al tien voor 100 procent gefinancierd. Van een concert in het Concertgebouw tot een online radiostation op de Wallen, en van een fotoproject tot de openingsceremonie van de Museumnacht.

Crowdfunding is een manier van geld ophalen als de bank geen lening wil verstrekken. Verschillende particulieren stellen een bedrag ter beschikking ten behoeve van het project. Gezamenlijk zorgen zij voor het benodigde geld.

Lees ook

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.