De affaire rondom Jos van Rey in Roermond krijgt de laatste dagen veel aandacht, maar is natuurlijk niet het enige schandaal. Er zijn aan de lopende band bestuurders en politici die van corruptie worden verdacht.

Bij de een is dat terecht, bij de ander niet. Zo werd oud-minister Bram Peper eind jaren ‘90 verdacht van fraude binnen het Rotterdamse stadhuis (de bonnetjesaffaire). Peper bleek onschuldig, maar doorging nagenoeg hetzelfde traject als waar Van Rey nu doorheen gaat. In EenVandaag vertelt hij hoe dat is.

En hoe is het eigenlijk gesteld met de corruptie in Nederland? Ruud Meij richtte Governance & Integrity Nederland op en schreef een integriteitsprogramma voor de overheid. Hij doet onderzoek naar corruptieschandalen binnen de overheid en vertelt vanavond hoe corrupt Nederland is.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.