Het is in deze campagne hun enige één-op-één-debat. Lijnrecht staan ze tegenover elkaar: de premier en zijn grootste politieke uitdager. Mark Rutte en Geert Wilders gaan op maandag 13 maart, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, in het EenVandaag-verkiezingsdebat de confrontatie aan over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit.

Maar er is meer: in de dagen voorafgaand aan het debat worden de lijsttrekkers van de overige grote partijen aan de tand gevoeld, nemen de EenVandaag-verslaggevers je mee op campagne met de kleinere politieke partijen en gaat het actualiteitenprogramma het land in om te kijken wat er speelt bij de kiezer. 

EenVandaag-verkiezingsdebat – 13 maart

Mark Rutte (VVD) en zijn grootste uitdager Geert Wilders (PVV) gaan op maandag 13 maart live vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam de confrontatie met elkaar aan tijdens het EenVandaag-verkiezingsdebat. De heren debatteren onder leiding van Pieter Jan Hagens over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het debat na onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings. 

EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel: "Ik ben trots dat EenVandaag een debat tussen premier Mark Rutte en Geert Wilders, zijn grootste uitdager, mag organiseren. Dit wordt een bepalend debat voor deze Tweede Kamerverkiezingen."

Interviews lijsttrekkers – 6 t/m 11 maart

EenVandaag ontvangt de week voorafgaand aan het debat de lijsttrekkers van de grote politieke partijen in de studio: Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Sybrand Buma (CDA). De politici worden ondervraagd over hun standpunten en worden geconfronteerd met de uitslagen van het EenVandaag Opiniepanel. Deze worden gepresenteerd door Gijs Rademaker. 

Op campagne – 27 februari t/m 4 maart

De campagne is begonnen en de politici gaan weer het land in om kiezers voor hun partij te winnen. EenVandaag gaat op pad met lijsttrekkers Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK), Henk Krol (50PLUS) en Jan Roos (VNL). 

'Het Middenland' en 'Cont(r)act met de kiezer' - 13 t/m 25 februari

In de serie 'Het Middenland' gaat EenVandaag naar plaatsen waar de journalistiek vaak aan voorbij gaat: Tiel, Schin op Geul of IJsselstein. Wat leeft er in deze plaatsen? In 'Cont(r)act met de kiezer' leggen kiezers een concreet probleem voor aan een politicus: komen zij tot een afspraak?

Politieke Nieuwstrend 27 februari t/m 15 maart

In de periode van 27 februari tot en met 15 maart, wanneer de campagne vol op stoom is, zal Remko Theulings de kijkers van EenVandaag dagelijks bijpraten over al het campagne-nieuws van de dag. TV-optredens, mooie beloften en opvallende breekpunten van politici: Remko Theulings zal het allemaal van commentaar voorzien.

De Stemming en de Imagometer

Welke partijen vechten er om dezelfde zetels? En hoeveel groeipotentie hebben bijvoorbeeld de VVD, PVV of PvdA nog? EenVandaag’s zetelpeiling De Stemming maakt de trends in het politieke landschap zichtbaar. Gijs Rademaker maakt tijdens de campagne regelmatig de actuele zetelverdeling bekend.

Daarnaast kunnen kijkers alle cijfers bekijken op De Stemming-app, gratis te downloaden in iedere appstore. Naast het aantal zetels, meet EenVandaag in de Imagometer het imago van de politici. Wie wordt gezien als het meest vakkundig of juist het minst betrouwbaar?